Överleva januari


Kan det vara årets tristaste månad? Januari.. oh well, nu är det inte många dagar kvar och hitintills har vi sysselsatt oss med museibesök, hängt i snöiga parker och haft kalas. Det har varit kallt, men ändå har jag saknat och längtat efter deep frost Chicago – förmodligen för att jag inte varit direkt utsatt av det!!


Specialbeställt: 5 kilo apelsiner från Sicilien kom fram med alla nödvändiga vitaminer

Specialbeställt: 5 kilo apelsiner från Sicilien kom fram med alla nödvändiga vitaminer


Bayerska nationalmuseet, när Alva själv får välja! 

Bayerska nationalmuseet, när Alva själv får välja! 


IMAGE.JPG


Insta-posten hade tagline ”it is cold in Chicago” :)  

Insta-posten hade tagline ”it is cold in Chicago” 🙂  


Fikadags på tyskt vis

Fikadags på tyskt vis


Snö och kyla stoppar inte surfarna på Eisbach

Snö och kyla stoppar inte surfarna på Eisbach

Närmar oss som sagt slutet av januari och sen den ”icke-så-spännande-årsdagen”, i år med 25 år sedan jag diagnostiserades med diabetes. Om man tittar på hur det ser ut idag så har jag (äntligen?) nått en känsla av lätthanterlighet och att vara tillräckligt ”within range” för att inte ligga i någon riskzon längre fram. ”Älskar” min pump och hoppas att försäkringen förlänger mitt godkännande i mars – inte för att jag exakt vet vad jag behöver göra för att de ska godkänna mig igen, de senaste gångerna har jag alltid haft ett protokoll att följa och saker att skicka in/bevisa. Men sist fick jag 4 månader längre beviljat fast utan riktlinjer… Kan vara bäst att ringa TK för att se vad de vill, mail är knappt lönt för när de väl svarar så kommer det ett brev på posten (varför inte bara svara på mailet!!).


Förbereder kalas

Förbereder kalas


IMAGE.JPG

På jobb lär jag mig just nu väldigt mycket om det tyska skatte-, semester- och pensionssystemet – låter det som en snooze? Jag gillar det! Lättnaden som kommer med förståelsen av sådana här saker är guld värd!


Efter 30 minuter på jobb: När vilket godis eller sötsak som helst ställs fram. 

Efter 30 minuter på jobb: När vilket godis eller sötsak som helst ställs fram. 


Efter 5 dagar på jobb: när en skål djungelvrål ställts fram :D hahaha, all mine :D (och nej det var inte jag som köpt dem!) 

Efter 5 dagar på jobb: när en skål djungelvrål ställts fram 😀 hahaha, all mine 😀 (och nej det var inte jag som köpt dem!) 

Kommande dagar blir det jobb, semesterdag på onsdag då jag tillsammans med mina Meet-Up ladies ska åka till Therme Erding och gotta oss, sen blir det avskedsfest för några kollegor på torsdagskvällen.  

Snokade av någon anledning runt bland gamla bilder och snubblade över originalritningen av vår hylla, så har den inte sett ut på några år/flyttar! Hittade också denna lustiga bild över hur att ”bäst transportera två madrasser”..?! Kanske var detta bildtittande också orsaken att jag inatt drömde minst fem olika drömmar om ett vänpar från Providence? Ah memories.. Bis Bald! 🙂


West Town, Chicago 2013

West Town, Chicago 2013


Alla uträkningar och kopplingar

Alla uträkningar och kopplingar


Hyllan, 2013

Hyllan, 2013


One response to “Överleva januari”

  1. Mycket på gång, som vanligt…… Tyskarna har inte fattat det där med salt lakrits, passa på o njut av dem innan de fattar 😄

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *