Tyska vs bayerska


Det där med språk är en intressant sak, sen när en lägger till med dialekter har vi en helt ny spelplan! Tycker just nu att min tyska är på en bra nivå, funkar i nästan alla sammanhang, men sen snubblar man på någon och står som ett frågetecken och kan inte för sitt liv förstå vad det är som kommer ur hens mun. Hände senast när jag sålde Alvas gamla bilstol, den blev såld men det var inget lätt samtal. Därför vill jag påstå att tyska är ett språk bayerska ett helt annat, exempelvis så heter ekorre Oachkatzl ”här” men på tyska Eichhörnchen.. En annan lustig kulturell skillnad ”vad lär ers barn sig på förskolan”? Här kommer Alva hem och sjunger ”skålvisor” och berättar att på Wiesn vill hon kolla på lejonet som dricker öl, för det har fröknarna sagt att det finns en – och ja det stämmer Löwenbräu-tältet har ett stort lejon utanför som dricker en maß!


public.jpeg


Wiesnlekar

Wiesnlekar


public.jpeg


Oh yeah

Oh yeah

Och på tal om Oktoberfest så har lugnet än en gång lagt sig över staden men bytts ut av Wiesnsjukan. Den brukar vara i två veckor och symptomen är hosta, feber, förkylning. Kontoret är väldigt tomt denna veckan 😉


Wiesndag med jobb, då är det Weißwurst, Breze- och Weißbier-frukost!

Wiesndag med jobb, då är det Weißwurst, Breze- och Weißbier-frukost!

Den senaste veckan har dock vårt People Team blivit ett team igen nu ska vi bara lista ut hur vi bäst jobbar ihop och delar upp arbetet, vilket jag inte tror kommer vara helt lätt då jag gjort det mesta av ”hennes uppgifter” under detta året. En del saker vill jag klart gärna behålla men en del skjuter jag gladeligen bort från mitt skrivbord! Blir nog bra 🙂


Koncentration på hög nivå

Koncentration på hög nivå


Juki barn- och ungdomsfestival i söndags

Juki barn- och ungdomsfestival i söndags

Annars har världen rasat samman fullständigt ett par gånger den senaste veckan, båda på morgonen för att det inte finns tillräckligt med rosa kläder i garderoben. Attans att man måste ta ett par rosa-vitrandiga sockar till slut..! Eller att Kajsa hade en till Wackelzahn (lös tand) och Alva inte har tappat en enda..


Blev en (sista?) vandringstur i bergen förra helgen

Blev en (sista?) vandringstur i bergen förra helgen


Tegernsee från Neureuth

Tegernsee från Neureuth

Imorgon åker jag och Alva norrut, jag ska spendera helgen i KPH men sen är jag tillgänglig för fikor kommande vecka 🙂