Fredag, fredag, fredag!Utnyttjade €1 söndagar på museerna och besökte i helgen N&M på Nymphenburgschloss (@BUM, de har också gäster i gräsmattan)

Utnyttjade €1 söndagar på museerna och besökte i helgen N&M på Nymphenburgschloss (@BUM, de har också gäster i gräsmattan)

På söndag är det Groundhog Day och jag skulle väl inte vilja påstå att livet och världen alltid är så, men vardagen med en femåring känns onekligen lik många gånger!! Fast det är tur att man får tillbaka så mycket mer 🙂


Ny vecka, samma rutin - nästan lite groundhog över det med! Vårt grannkontor renoverar i källaren och varje gång där är någon och arbetar går brandlarmet.. dyrt för dem då detta är andra gången i år bara (plus alla besök av brandkåren under förra år…

Ny vecka, samma rutin – nästan lite groundhog över det med! Vårt grannkontor renoverar i källaren och varje gång där är någon och arbetar går brandlarmet.. dyrt för dem då detta är andra gången i år bara (plus alla besök av brandkåren under förra året…)

Från och med nu har jag även ändrat jobbschema och är numera alltid ledig om fredagar, långhelg woohooo! Kanske kommer jag vara duktig nog att göra min tyskläxa då (och inte tio minuter före lektionsstarten på tisdagarna)! Eller så får jag ägna dagen åt mitt gitarrspelande, som går sisådär måste erkännas.. Oavsett vad hoppas jag kunna använda min lediga dag för återhämtning, följa upp saker och göra ärenden som inte hinns med under övriga veckan.
Tekniskt sett har jag jobbat idag också, en timme går så fort! Men är nu påväg till KVR (Kreisverwaltungsreferat) för att få Alvas födelsecertifikat vidimerat, sen ska jag till Viktualienmarkt och handla kaffe, in om stan för att handla lite pysselgrejer och ett pussel (blev sugen när jag pusslade hemma hos mamma förra helgen!). Kanske även in om ett apotek och köpa handsprit, brukar inte använda det, men nu när Coronaviruset lyser med sin närvaro här i München kanske det är lika bra att ha en flaska i fickan!


kollade på räkor, fossiler, rymden, upplevde simulerade jordbävningar på NMN..

kollade på räkor, fossiler, rymden, upplevde simulerade jordbävningar på NMN..


…och var givetvis amaaaazed av kristall- och diamantutställningen

…och var givetvis amaaaazed av kristall- och diamantutställningen

Trevlig helg!


Samma recept, men bryggt på tre olika orter med lokalt vatten - faktiskt väldigt tydlig skillnad!

Samma recept, men bryggt på tre olika orter med lokalt vatten – faktiskt väldigt tydlig skillnad!

Uppdatering: KVR kunde inte vidimera Alvas födelsebevis då det är utfärdat utanför Tyskland, alltså måste jag nu hitta en engelsktalande jurist som har befogenheter att vidimera utländska dokument. Hej Google!


One response to “Fredag, fredag, fredag!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *