Sista Gången, sista sången..?


Nu börjar vi komma till punkten ”sista gången” – tyvärr hade jag hoppats på att få uppleva fler saker, men ingen av oss kunde väl egentligen planerat med en vår i ”karantän” så det är svårt att göra något åt nu (exempelvis dagsutflykter till Föralperna och helger i Alperna). Men som sagt andra stadscentrerade saker som; sista gången jag träffade min Endo, sista rundan till Viktualienmarkt, sista cykelturen genom Englischer Garten, sista MoMoMe-uppdateringen. Det blir lite vemodigt. Kommer sakna grönskan, att runt knuten ha så mycket parker (vi har ca 1km till Isar och på andra sidan floden ligger EG – däremellan hittar vi Herzogpark, ett 2km långt grönområde) – det kommer verkligen till liv nu under våren och sommaren.

Vad händer annars få? Jo såhär vecka 8 av hemmahäng går det fortfarande förvånansvärt bra, att bara jobba deltid gör klart saken enklare, kanske att jag börjar fasa ut mig själv från jobb gör det ännu enklare. 7 arbetsdagar kvar!!
Kan inte riktigt känna att det känns verkligt, men kan inte heller minnas om jag hade samma känsla för 3,5 år sedan när vi lämnade Chicago. Det är svårt att föreställa sig vad som ligger framför en när det egentligen inte finns några konkreta planer. Visst har vi funderingar och förhoppningar, men få saker som vi faktiskt kan bocka av i dagsläget. Fast bokat är flyttfirma, överlämning av lägenhet och precis nu bokades nattfärjan out of here – Jump! Helt enkelt! 🙂


Alva gav oss i uppdrag att rita vårt drömhus :)

Alva gav oss i uppdrag att rita vårt drömhus 🙂

Minstingen i familjen hade en stor vecka den som gick. Hon vågade äntligen lita på sin förmåga att kunna cykla och far fram nu – lagom kaxig ropar hon ”Achtung, aus dem Weg!” till andra på gångvägarna och i parken… Hon var även hos tandläkaren i torsdags och fick höra tandhygienisten kalla henne stor tjej för hon hade två -inte en utan TVÅ – Wackelzähner (lösa tänder)! Stolt som en tupp kom hon hem och berättade det! Till historien hör att hon velat ha Wackelzähner i flera månader då många kompisar på förskolan redan tappat sina tänder (för mig är det suuupertidigt att tappa tänderna redan vid 4-5 års ålder !), hon har vickat och gnuggat och trott sig känna en lös tand sedan innan jul!

Själv har jag förfinat mina sykunskaper i ansiktsmaskar och fixat till hela familjen nu när det är obligatoriskt att bära på flera platser runt om i stan. Har också märkt att det är himla svårt att prata, försökte beställa kallskuret över disken i matbutiken och fick till slut skrika ut min order för att han på andra sidan skulle höra. Hade även en halvtimmes samtal med min Endo – och insåg hur svårt det är för masken att hålla sig på plats över näsan när man hela tiden pratar.. sydde ett par versioner som va lite större än originalet jag fick av jobb (den svarta) får se om det hjälper!


85A4475E-EF00-45E6-AA86-6EBD90937F81.jpeg


2 responses to “Sista Gången, sista sången..?”

  1. Alltså du är underbar!! Så begåvad, på så många sätt! Saknar er och längtar!!❤❤❤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *